Dodge har en intressant historia

Dodge fick sin start 1914 och bilmärket grundades av 2 bröder vid namn John Francis Dodge och Horace Elgin Dodge med det fräcka namnet Dodge Brothers Inc. Vid slutet av 1920 talet så blev Dodge en del av Chryslerkoncernen och då kortades namnet ner till enbart Dodge.

Dodge ram är en stryktålig pickup med alla kraftfulla egenskaper en amerikansk pickup ska ha Dodge ram har en kraftfull v8 motor och fyrhjulsdrift vilket gör att den har fantastiska terrängegenskaper. Fyrhjulsdriften gör sig även utmärkt på vintern då grannen har fastnat i diket eller kört fast. Eller när du ska ta familjen upp till fjällen och avnjuta en dag i backen och åka skidor istället för att tillbringa dagen i diket.

Med bilmodeller som Dodge Charger och Dodge Challenger klev företaget in på 60 talets muskelbils marknad med dom fräcka modellerna Dodge Charger och Dodge Challenger och dom bilarna har fått en stark position inom muskelbilar.

Det som kännetecknar en Dodge är ett sportigt utseende och en skönt mullrande v8. Bilmärket Dodge har även varit populärt i Stora filmer. Bilmodellen Dodge Charger har synts i följande stora filmer.

The fast and the furious, bullitt, The Dukes of Hazzard. I den sistnämnda filmen så gick Dodge Charger under fräcka namnet General Lee och klarade många kraftfulla stunts.

Dodge har också varit kända inom militären 1934 tillverkade Dodge sin första 4×4 a militär lastbil och levererade många pålitliga militärlastbilar under andra världskriget som var kända för sin stryktålighet.

Så ska ni köpa en ny bil eller begagnad så titta igenom utbudet av modeller från Dodge för det finns en Dodge för alla beroende på behov även om Dodge har en historia som sträcker sig över 100 år bak i tiden så har historien för Dodge som varumärke endast startat. Dodge kommer att vara med och skriva historia även i framtiden

admin