Stålfabriker i Stockholm

Stål är en så kallad legering som till största delen består av järn. Kol ingår alltid i större eller mindre mängd. Man kan även blanda i andra ämnen som ger stålet andra egenskaper. Krom, exempelvis, bildar en skyddande yta på materialet. Stål är ett relativt lättarbetat material vilket har gjort det väldigt populärt. Det gör även att materialet är lätt att återvinna vilket är både en ekonomisk och ekologisk vinst.

stålgrossist

Många tillverkare av stål har flyttat utomlands till länder med billigare arbetskraft. Men än finns det en och annan stålgrossist kvar runt om i Sverige, så även i Stockholm. Ståldepån är en certifierad stålgrossist i Stockholms centrum som har god kunskap och erfarenhet inom branschen. Det är viktigt för marknaden att bra leverantörer med bred kunskap om ämnet stannar kvar i landet.

Ett annat stålföretag inom Stockholmsområdet är Bromma Stål. Företaget har ett lager och en verkstad i Spånga och är ett anrikt företag med anor ända från 1912. De har en smidesverkstad, något som gör denna stålgrossist mycket flexibel inför kundens önskemål. Bromma stål levererar främst till olika byggen men man kan naturligtvis komma och handla även som privatperson! Företaget har även ett systerbolag som heter Telge stålcenter AB, och dessa två är en stor leverantör främst inom Stockholmsområdet men även utanför. Båda dessa är privatägda.

Stena stål är en annan stor stålgrossist i Stockholm. Företaget har en mycket bra hemsida där man tydligt ser dess utbud och priser. De har även certifikat i miljö- natur och kvalitet vilket gör dem till ett alternativ för seriösa och välmenande kunder. Stena ståls värdegrund är att det ska vara enkelt att handla hos dem. Utan att priserna skenar iväg. De har även en kundtidning som heter just Stål, som skickas iväg till deras kunder några gånger per år. I den finner man inspiration och innovation inom ståltillverkningens område.

admin