Plywoodlådor för transport

Frakt av varor är något som ökar över hela världen och handeln är idag minst sagt global; allt skeppas fram och tillbaka genom export och import av varor. Oftast sker frakten med lastbil om det handlar om kortare avstånd, som exempelvis inom Europa, och med flyg eller lastfartyg om det ska fraktas från exempelvis Asien. Oavsett mellan vilka punkter som varorna ska transporteras, behöver de packas tillräckligt bra för att klara transporten och komma fram hela och fina. Ofta duger det gott med lådor av wellpapp med olika antal lager, men ibland räcker inte detta till om det är stora volymer som ska hanteras – eller om varorna är extra ömtåliga.

Något som är bra mycket mer hållbart än wellpapp är materialet plywood. En plywoodlåda är betydligt mer stadig och är byggd för att klara lite mer tuffa tag under transporten. Trä är helt enkelt bättre än papp, i detta avseende. Detta är stor skillnad framförallt när det handlar om staplingsbara kartonger. Rejäla plywoodlådor ger inte vika så lätt som de i wellpapp, vilket gör att de blir staplingsbara på ett helt annat sätt. Detta innebär i sin tur att frakten många gånger blir billigare, då du inte behöver betala speditionsbolaget för luft (man får oftast betala för den yta som blir över från toppen av kartongen upp till taket i lastbilen).

Den utmärkta hållbarheten hos plywoodlådorna gör också att du kan lita på att varorna kommer vara intakta när du får leverans. Dessutom minskar risken betydligt att en gaffeltruck råkat skada lådan vid hantering, något som annars är vanligt när det gäller lådor av wellpapp. Plywood är dessutom ett lätt material, och vikten är inte så särskilt mycket högre än för en wellpappkartong av motsvarande storlek. Ytterligare en positiv aspekt med plywood är att ytan i lådan tas tillvara på ett bra sätt, då väggarna är relativt tunna.

Plywood

admin